Окрім традиційно закрутки з печериць на зиму, ми пропонуємо приготувати також білі гриби. Зазвичай всі їх сушать чи заморожують, аби додавати до страв. Ми дібрали рецепт маринованих білих грибів, які підійдуть, як до салату, так і як самостійна закуска.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Мариновані білі гриби – це не тільки насолода до свята, а й чудова закуска до звичайної родинної вечері.

Рецепт маринованих білих грибів на зиму

  • Час: 55 хвилин
  • Порції: 3

Приготування:

  • Ретельно миємо та чистимо гриби. Розрізаємо їх довільними шматочками та перекладаємо у каструлю з водою.
  • Відварюємо білі гриби 30 хвилин. Не забуваємо знімати шуму з поверхні води. Зціджуємо гриби (відвар можна заморозити та використовувати для супів чи соусів).
  • Для маринаду перекладаємо всі інгредієнти у каструлю, залишаємо водою та варимо гриби 15 – 20 хвилин.
  • Вливаємо гриби разом із маринадом у стерилізовані банки, накриваємо кришками та закриваємо їх. Перевертаємо все догори дном та залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі.
  • Зберігаємо мариновані білі гриби у темному та прохолодному місці, або в холодильнику.

Смачного!