Що додати у тісто для оладок: особливий десерт, який дуже красиво виглядає
23 лютого 2024,
18:08
Читать новость на русском
Джерело:
przepisyЯкщо звичні оладки вам вже набридли, завжди можна збагатити цю страву особливим інгредієнтом. Додайте мак і перетворіть звичний сніданок на свято.
Перед такими млинцями не встоїть ніхто. Ваші рідні самі прийдуть на кухню, відчувши прекрасний аромат.
Цікаво Навіть смачніше, ніж із сирків: рецепт намазки зі шпротів – дешева закуска за 10 хвилин
Рецепт оладок з маком
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
– 1 склянка пшеничного борошна;
– 3/4 склянки молока;
– 1 яйце;
– сік половини лимона;
– 30 грамів вершкового масла;
– 4 столові ложки сухого маку;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– пів чайної ложки солі;
– олія для смаження.
Приготування:
- Вичавіть сік лимона. Відміряйте 2 столові ложки і влийте в склянку молока. Відставте на кілька хвилин.
- Тим часом у миску висипте борошно, додайте розпушувач, сіль, цукор і мак. Все змішайте.
- Додайте решту лимонного соку, яйце і 30 грамів розтопленого охолодженого масла.
- Вилийте вологі інгредієнти в сухі та перемішайте до однорідності. Маса повинна вийти досить густою і нагадувати крем.
- На сковороді розігрійте олію.
- Ложкою виймайте частини тіста, формуючи досить товсті млинці. Обсмажте їх до золотистого кольору з двох сторін.
- Перед подачею смажені млинці можна посипати цукровою пудрою або прикрасити свіжими фруктами.