Укр Рус
9 грудня, 08:19
3

Піца навіть поруч не стоїть: готуємо панський дерун, яким можна вихвалятися у світі

Основні тези
  • Панський дерун готується з картоплі, ковбаси, сиру, помідорів та зелені з додаванням соусу з кетчупу, майонезу та гірчиці.
  • Для ідеального результату важливо правильно обрати картоплю. 

Якщо ви полюбляєте поласувати дерунами, то просто мусите спробувати цей рецепт. Виявляється, задоволення буває ще більше!

Панський дерун – це та страва, яка подарує величезну порцію задоволення. Повірте, у цьому випадку назва точно відповідає страві, розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok gotuyemo_vdoma

До теми Ті самі деруни з начинкою: простий рецепт ідеальної вечері

Як приготувати панський дерун? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 20 картоплин (половину натирати  на дрібну тертку, половину – на велику);
– 1 цибуля;
– 2 яйця;
– 3 столові ложки борошна;
– сіль та перець до смаку;
начинка: 
– 200 грамів ковбаси (нарізати);
– 150 грамів тертого сиру;
– 2 нарізані помідори;
– дрібка зелені;
соус: 
– 2 столові ложки кетчупу;
– 2 столові ложки майонезу;
– 1 чайна ложка гірчиці. 

Готуємо панський дерун: дивіться відеорецепт

Приготування

  1. У глибокій мисці змішайте натерту картоплю разом із соком, подрібнену цибулю, яйця, сіль, перець і борошно. Перемішайте все до гладкої, рівномірної маси.
  2. З’єднайте кетчуп, майонез і гірчицю, добре розмішайте до однорідності.
  3. Розігрійте на сковороді олію, викладіть порцію картопляного тіста й розрівняйте його у вигляді великого млинця.
  4. Підсмажте основу з обох боків до апетитної золотистості.
  5. На одну половину готового деруна викладіть соус, додайте шматочки помідорів, ковбасу, зверху насипте тертий сир і трішки зелені.
  6. Накрийте другою половиною, ніби формуєте чебурек.
  7. Поверніть дерун на сковороду та, обережно перевертаючи, підсмажте ще 1 – 2 хвилини з обох боків, щоб сир добре розтанув, а страва стала рум’яною.
  8. Подавайте дерун одразу гарячим зі сметаною або додатковою порцією соусу.

Яку картоплю вибрати на деруни? 

Для дерунів найкраще обирати міцну та зрілу картоплю. В ній багато крохмалю, тож страва добре триматиме структуру, розповідає портал "Сенсація".

Візуально надавайте перевагу тій картоплі, в якої щільна жовтувата мʼякоть та  шорстка шкірка. В ній немає зайвої вологи, тому вона дасть чудову хрустку скоринку. 

Що ще варто приготувати? 

  • Поки триває піст, вашим порятунком можуть стати котлети з картоплі, які не відрізнити від мʼясних. 

  • А ще вам точно сподобається шоколадний торт, для якого не потрібно ні яєць, ні масла.