Риба запечена в солі – унікальний та давній рецепт страви, яка так сподобається кожному. Мінімум мороки, максимум користі та смаку.

Читайте також Частинка Італії на вашому столі: головні секрети соковитого й ніжного чікен пармезану

До речі, не слід перейматися, що риба може бути пересоленою. Вона вбере стільки солі, скільки їй потрібно. Якщо ви ще не готували так рибу, то обовʼязково приготуйте!

Рецепт риби в солі

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Обробляємо рибу від нутрощів та луски, відрізаємо плавники. Просушуємо рибу паперовими рушниками.
  • Висипаємо сіль у глибоку миску, з'єднуємо з білками та перемішуємо. Викладаємо частину маси на деко вкрите пергаментом, зверху рибу зі шматочками лимона та розмарином.
  • Зверху вкриваємо рибу знову шаром солі так, аби вона повністю була в ній.
  • Запікаємо при 200 градусах в розігрітій духовці 30 хвилин. Ще 30 хвилин даємо після запікання рибі охолонути.
  • За допомогою ложки розбиваємо пропечений шар солі, філеюємо рибу та подаємо до столу.

Смачного!