Коли ми вперше почули за цей рецепт, не приховуватимемо – були здивовані. Така закуска здається оригінально та новою, а смакує наче з вишуканого ресторану.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Ви колись смажили сливу? Спробуйте цими вихідними на мангалі чи в духовці – результат приємно здивує. Аби додати домашнього смаку шеф-кухар також приготував до них власноруч крем-сир з йогурту.

Рецепт закуски зі смажених слив та домашнього крем-сиру

  • Час: 35 хвилин (без приготування сиру)
  • Порції: 2

Приготування:

  • Помиті сливи розділяємо половинками, видаляємо кісточки. Поливаємо невеликою кількістю меду, оцтом та посипаємо чебрецем – він дасть аромат при нагріванні.
  • До грецького йогурту додаємо улюблені ароматні трави чи спеції (тархун, майоран). Перемішуємо та перекладаємо масу на чисту марлю складену в кілька шарів. Підвішуємо на кілька годин, щоб зійшла надлишкова волога і ми отримали крем-сир.
  • Обсмажуємо сливу з двох сторін на мангалі, грилі чи на звичайній сковорідці. На порційні тарілки викладаємо спочатку крем-сир, далі сливи, які поливаємо ще медом та посипаємо горішками. За бажанням додайте свіже листя салату чи просто руколи.
  • Подаємо закуску до столу з ароматним і хрумким хлібом.

Смачного!