Укр Рус
30 червня, 16:23
1

Смачніше ніж в Італії – справжнє песто від Клопотенка

Італійський соус песто став справжньою знахідкою для поціновувачів свіжих заправок. Аромат та насиченість песто чудово доповнює овочеві салати, м'які сири.

Секретом вдалого соусу песто є якість інгредієнтів та чіткість у технології приготування. Якщо ви заміните хоча б один інгредієнт на бюджетний – смак буде вже не таким.

Читайте також Картопляні човники із курячим фаршем: смачні рецепти на щодень і свято

Соус песто чудово підходить до спагеті чи інших видів пасти, є невід'ємним складником салату капрезе, а ще чудово смакує з буратою та моцарелою на хрумкому багеті.

Рецепт соусу песто

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 50 грамів свіжого листя базиліку;
 – 2 столові ложки кедрових горішків;
 – 60 грамів оливкової олії;
 – 2 столові ложки тертого пармезану;
 – 2 зубчики часнику;
 – сік половини лимона;
 – 1 дрібка солі.

Приготування:

  • Ретельно миємо листочки базиліку, стебла не використовуємо – вони дадуть гіркоту соусу. Викладаємо листочки у чашу блендера.
  • Очищуємо 2 зубчики часнику та додаємо у чашу до листочків базиліку.
  • Додаємо натертий пармезан, вичавлюємо сік половини лимона.
  • Висипаємо горішки та вливаємо олію.
  • Ретельно перебиваємо все блендером, поки соус не набуде однорідної консистенції. 

Соус готовий. Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати італійську фокачу – вона підійде до песто.