30 червня,
16:23
Смачніше ніж в Італії – справжнє песто від Клопотенка
Джерело:
Євген КлопотенкоІталійський соус песто став справжньою знахідкою для поціновувачів свіжих заправок. Аромат та насиченість песто чудово доповнює овочеві салати, м'які сири.
Секретом вдалого соусу песто є якість інгредієнтів та чіткість у технології приготування. Якщо ви заміните хоча б один інгредієнт на бюджетний – смак буде вже не таким.
Читайте також Картопляні човники із курячим фаршем: смачні рецепти на щодень і свято
Соус песто чудово підходить до спагеті чи інших видів пасти, є невід'ємним складником салату капрезе, а ще чудово смакує з буратою та моцарелою на хрумкому багеті.
Рецепт соусу песто
- Час: 20 хвилин
- Порції: 2
– 50 грамів свіжого листя базиліку;
– 2 столові ложки кедрових горішків;
– 60 грамів оливкової олії;
– 2 столові ложки тертого пармезану;
– 2 зубчики часнику;
– сік половини лимона;
– 1 дрібка солі.
Приготування:
- Ретельно миємо листочки базиліку, стебла не використовуємо – вони дадуть гіркоту соусу. Викладаємо листочки у чашу блендера.
- Очищуємо 2 зубчики часнику та додаємо у чашу до листочків базиліку.
- Додаємо натертий пармезан, вичавлюємо сік половини лимона.
- Висипаємо горішки та вливаємо олію.
- Ретельно перебиваємо все блендером, поки соус не набуде однорідної консистенції.
Соус готовий. Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати італійську фокачу – вона підійде до песто.