Укр Рус
7 листопада, 20:33
2

Копійчане мʼясо на свята: рулет із рульки, з яким ковбаса і поруч не стоїть

Свята наближаються, і варто запасатися корисними рецептами. Оскільки турбота про бюджет завжди актуальна, то ця знахідка вам точно стане у пригоді.

Рулет з рульки може стати вашим козирем під час свят. Це смачна мʼясна страва, яка не потребує витрат часу, зусиль, а головне – грошей. 24 Канал пропонує зберегти собі цю знахідку від порталу Cookpad

Читайте також Новий рецепт від Лілії Цвіт: як спекти ідеальний сирник

Як приготувати святковий рулет з рульки? 

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 10 

Інгредієнти
– 1 свиняча рулька;
– 6 зубчиків часнику;
– 1 чайна ложка приправи для мʼяса;
– 2 чайні ложки насіння гірчиці;
– 1 таблетка аскорбінової кислоти;
– 1 чайна ложка солі. 

Дешево і святково / Скриншот з відео

Приготування

  1. Ретельно помийте рульку, зачистіть її, розріжте й обережно видаліть кістку, не пошкоджуючи шкіру.
  2. Відокремте шкіру від м’якоті й злегка відбийте обидві частини.
  3. Подрібніть часник, змішайте із сіллю. Половиною натріть шкіру, до другої половини додайте спеції, зерна гірчиці та подрібнену аскорбінову кислоту – нею натріть м’ясо.
  4. Рівномірно розподіліть м’ясо по шкурі, згорніть у щільний рулет і перев’яжіть ниткою.
  5. Загорніть у харчову плівку. Варіть рулет у гарячій воді на слабкому вогні близько 4 годин.
  6. Остудіть, потім наріжте порційно перед подачею.

Навіщо використовувати аскорбінову кислоту? 

Рулька – жирна страва, тож аскорбінова кислота буде запобігати її окисленню. Завдяки цьому рулет збереже насичений колір, тому виглядатиме дуже апетитно, підказує портал Przyslij przepis

Що ще святкового приготувати?