Таке тісто можна зробити самотужки. Спробуйте – це зовсім не важко.

Буде смачно Бюджетна страва з неймовірним смаком: готуємо ніжні рибні котлети з консерви

Тісто філо в домашніх умовах

  • Час: 30 хвилин + 1 година
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. До просіяного борошна додайте оцет, олію, сіль і воду. Замісіть туге тісто, обгорніть його харчовою плівкою і залиште відпочити на 1 годину при кімнатній температурі.
  2. Поділіть тісто на 8 однакових частин. Накрийте плівкою або рушником тісто, яке чекає своєї черги.
  3. Кожен шматок розкачайте в тонкий пласт, руками розтягніть його рухами з центру до країв. У роботі з тістом поверхню та руки присипайте крохмалем.
  4. Розкочуйте тісто до стану, коли через нього можна буде прочитати текст. Діаметр розкатаного тіста сягатиме близько 35 – 45 сантиметрів.
  5. Викладайте тісто на пергамент і кожен шар присипайте крохмалем, щоб нічого не злиплося. Складіть і герметично запакуйте. Якщо пакування буде не герметичне, то тісто може підсохнути. Зберігайте в морозилці.