За інформацією видання Інформатор, дружина Віктора Ющенка часто готує борщ і знає особливий рецепт цієї української страви. Готувати його нескладно, тим паче це має вміти кожна добра господиня.
До теми Що на сніданок у Сергія Притули: універсальний рецепт млинців для продуктивного початку дня
Рецепт борщу
- Час: 1,5 години
 - Порцій: 4
 
Українська смакота / Фото pexels
Приготування:
- Для початку зваріть бульйон.
 - Для цього у велику каструлю налийте 2 літри води.
 - Вкиньте туди м'ясо та поставте на повільний вогонь.
 - Не дайте бульйону закипіти і постійно знімайте з нього піну.
 - Варіть на повільному вогні годину-півтори.
 - Очистіть овочі.
 - Буряк натріть на великій тертці, а моркву – на середній. Цибулю наріжте кубиками.
 - Викладіть овочі на пательню та тушкуйте 10 хвилин.
 - З бульйону вийміть м'ясо і, поки воно холоне, всипте в бульйон нашатковану капусту.
 - Через 5 – 10 хвилин додайте нарізану соломкою картоплю.
 - Відокремте м'ясо від кістки та наріжте кубиками, висипте його до борщу.
 - Згодом додайте спеції та засмажку.
 - Вкінці всипте дрібно посічену зелень, накрийте кришкою та варіть все ще 5 – 7 хвилин.
 - Подавайте борщ зі сметаною та зеленню.
 
Що робити, щоб борщ не втрачав колір?
Зберегти колір борщу можна оцтом або ж лимонним соком: ними під час парирування збризкують буряк, а щоб вирівняти смак, варто додавати в борщ ложку цукру.



