Такої в магазині не знайдеш – рецепт вареної ковбаси

19 травня 2023, 14:05
Читать новость на русском

Джерело:

Микола Люлько

Як часто ви купуєте варену ковбасу до салатів чи просто на канапку? Мабуть, раз в тиждень точно. А що якщо ми запропонуємо приготувати її вдома з доступних інгредієнтів – це дуже смачно.

Варена ковбаса – доволі популярний продукт серед українців, адже її зручно нарізати до салатів (Олів'є, Дністер), можна підсмажити до яєчні чи зробити бутерброди. 

Читайте також Секрет – у м'ясі: як приготувати соковите філе стегна на мангалі

Ми дібрали перевірений рецепт домашньої ковбаси з курятини, яку ви легко та без труднощів приготуєте вдома, і насолоджуватиметеся результатом разом з родиною.

Рецепт вареної ковбаси

  • Час: 8 – 10 годин
  • Порції: близько 1 кілограма
Інгредієнти:
 – 1300 грамів курячої тушки;
 – 1600 грамів води;
 – 200 грамів ріпчастої цибулі;
 – 150 грамів моркви;
 – 100 грамів відвареного буряку;
 – 20 грамів часнику;
 – 40 грамів желатину;
 – 20 грамів солі;
 – сухі спеції: зелена цибуля, кріп та петрушка;
 – 25 грамів спецій до курки;
 – 2 лаврових листочки.

Приготування:

  • Зачищені овочі обпалюємо пальником чи обсмажуємо на сковорідці. Перекладаємо всі інгредієнти в каструлю (окрім желатину та буряку), заливаємо водою.
  • Відварюємо на помірному вогні 1,5 – 2 години. Проціджуємо бульйон (нам потрібно буде 500 грамів), общипуємо м’ясо з курки, заливаємо желатин бульйоном.
  • Всі інгредієнти перекладаємо в блендер та перебиваємо 5 хвилин до кремової маси без грудочок.
  • На пластиковій пляшці відрізаємо верх, заливаємо кремову масу, накриваємо плівкою, відправляємо в холодильник на ніч.

Смачного!

До домашньої вареної ковбаси пропонуємо випекти ароматний хліб за нашим рецептом. Вам сподобається!