Вівсяномлинець – без перебільшення вигадана страва, точніше трансформована зі звичайного млинця, але з додаванням вівсяних пластівців замість пшеничного борошна. Така заміна зуміла перетворити звичайну страву на корисний суперфуд, який радять готувати на сніданок.
Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю
Його можна подавати як окрему страву з бананами чи солоною рибою, а можна доповнювати яйцями та овочами.
Рецепт вівсяномлинця на сковорідці
- Час: 15 – 30 хвилин
- Порції: 1
Приготування:
- Вівсяні пластівці перебиваємо в борошно в блендері.
- Борошно змішуємо з яйцем, молоком, насінням льону, кунжутом та сіллю. Смажимо млинець на середньому вогні по 1,5 хвилини з кожної сторони.
- Помідор бланшуємо та очищаємо від шкірки. Нарізаємо кубиком по 0,5 сантиметра, солимо та додаємо дрібно нарізаний базилік.
- Робимо скрембл з двох яєць та подаємо на млинці з томатною сальсою.
Смачного!