Млинець, який не вийде "комом" – готуємо ситний сніданок за лічені хвилини

24 травня 2023, 16:42
Читать новость на русском

Дієтологи та нутриціологи в один голос стверджують, що найбільше уваги серед прийомів їжі потрібно приділяти сніданку. У нас є відмінний рецепт страви, яка не тільки буде смачною, а й ситною.

Вівсяномлинець – без перебільшення вигадана страва, точніше трансформована зі звичайного млинця, але з додаванням вівсяних пластівців замість пшеничного борошна. Така заміна зуміла перетворити звичайну страву на корисний суперфуд, який радять готувати на сніданок.

Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю

Його можна подавати як окрему страву з бананами чи солоною рибою, а можна доповнювати яйцями та овочами.

Рецепт вівсяномлинця на сковорідці

  • Час: 15 – 30 хвилин
  • Порції: 1
Інгредієнти:
 – 6 столових ложок вівсяних пластівців;
 – куряче яйце;
 – 80 грамів молока;
 – сіль;
 – 3 грами насіння кунжуту;
 – 10 грамів насіння льону.
Додатково:
 – 3 курячих яйця;
 – помідор;
 – рукола;
 – 40 грамів вершкового масла;
 – сіль.

Приготування:

  • Вівсяні пластівці перебиваємо в борошно в блендері.
  • Борошно змішуємо з яйцем, молоком, насінням льону, кунжутом та сіллю. Смажимо млинець на середньому вогні по 1,5 хвилини з кожної сторони.
  • Помідор бланшуємо та очищаємо від шкірки. Нарізаємо кубиком по 0,5 сантиметра, солимо та додаємо дрібно нарізаний базилік.
  • Робимо скрембл з двох яєць та подаємо на млинці з томатною сальсою.

Смачного!

Також чудовим сніданком стане цільнозерновий тост з домашньою вареною ковбасою та овочевим салатом. А як зробити домашню варену ковбасу шукайте у нашому рецепті.