Грецькі горіхи мають універсальне застосування. Це і самостійна закуска, і додаток до великої кількістю страв, зокрема десертів.
Цікаво Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками
Як легко розколоти волоські горіхи
Горіхи слід опустити в підсолену киплячу воду на 30 хвилин. Їх шкаралупа повинна швидко розм’якшитися. Злийте воду і обережно розкрийте кожен горішок маленьким ножем, помістивши кінчик леза в порожнину між половинками шкаралупи.
Розігрійте на сковороді попередньо замочені і підсушені горіхи. Через кілька хвилин мушлі повинні почати тріскатися.
Чудові горішки / Фото unsplash
Як сушити очищені волоські горіхи в духовці
Помістіть волоські горіхи в духовку і залишіть на 15 – 25 хвилин при 50 градусах. Залиште дверцята прочиненими для провітрювання. Після закінчення цього часу дайте горіхам охолонути, а потім перекладіть їх в остаточну упаковку.
Як зберігати очищені волоські горіхи
Для тривалого зберігання відмінно підійде бавовняний, лляний мішок або плетений кошик. Ідеальне місце для зберігання насіння в оболонці – темне, прохолодне і обов'язково сухе місце.