Укр Рус
11 листопада, 14:18
2

Якщо у коморі залишилися яблука: як приготувати легку шарлотку за 10 хвилин

Основні тези
  • Шарлотка – це простий осінній десерт, який можна легко приготувати за 10 хвилин.
  • Вона не потребує складних інгредієнтів чи кулінарних маніпуляцій, тому вважається ідеальним осіннім смаколиком. 

Шарлотка – один з найкращих осінніх смаколиків, який завжди доречно мати в холодильнику. Вона дуже легка у приготуванні та не потребує складних інгредієнтів чи маніпуляцій.

Якщо у вашій коморі лежать яблука, яким ви не можете знайти застосування – настав час готувати улюблену шарлотку. 24 Канал пропонує зробити це за швидким рецептом порталу Cookpad – залишиться лише дочекатися випікання. 

Не пропустіть Хіт, який підкорив світ: чому дубайський шоколад став таким популярним і як його приготувати

Як швидко приготувати шарлотку? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти
– 3 яйця;
– 150 грамів цукру;
– 150 грамів борошна;
– 3 яблука;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 5 грамів розпушувача;
– 10 грамів вершкового масла. 

Улюблений смаколик без витрат часу та зусиль / Фото Pixabay

Приготування

  1. Збийте яйця з цукром до пишної, світлої піни.
  2. Потім додайте ванільний цукор і поступово введіть борошно, змішане з розпушувачем, акуратно перемішуючи, щоб тісто залишилося ніжним.
  3. Яблука наріжте скибочками та викладіть у змащену маслом форму для випікання. Залийте яблука приготованим тістом і розрівняйте поверхню.
  4. Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів приблизно 35 – 40 хвилин, доки не з’явиться апетитна золотиста скоринка.
  5. Коли дістанете випічку з печі, дайте їй трохи охолонути й посипте зверху цукровою пудрою.

Як правильно збивати яйця 

Спершу яйця потрібно збити з дрібкою солі до однорідності. Лише після цього додавайте цукор та збивайте на високих швидкостях міксера. Маса повинна стати світлою, густою та пишною, тому збивати доведеться 5 – 6 хвилин. 

Які ще смаколики приготувати