Особливістю крафінів є спосіб їхнього формування. Тісто спершу скручують, а потім розрізають, аби багатошаровість при випіканні утворила особливий рельєф та малюнок.

Варто спробувати Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів

Рецепт паски крафін

  • Час: 5 – 6 годин
  • Порції: 4

Приготування:

  • ️Для приготування опари з'єднайте тепле молоко, дріжджі, борошно, цедру і ваніль. Відкладіть у тепле місце на 10 – 15 хвилин.
  • ️Для тіста збийте яйця з цукром 10 – 15 хвилин до стійкої пишної піни, додайте опару, розтоплене масло та перемішайте.
  • Частинами по 100 – 150 грамів введіть борошно і замісіть тісто. Якщо дуже липне, додайте ще 1 столову ложку борошна. Вимішане тісто буде гладеньке і не липнутиме до рук.
  • ️Залиште підійти в теплому місці на 1,5 години.
  • Помніть тісто та поділіть його на 4 частини. ️Кожну розкачайте у прямокутник 30 на 40 сантиметрів, змастіть 25 грамами м'якого масла, за бажанням додайте начинку, скрутіть у рулет і сформуйте крафін. Відразу покладіть його у форму.
  • ️Сформованим крафінам дайте підійти близько 1 години. Випікайте на нижньому рівні при 170 градусах 45 хвилин + 10 хвилин на середньому рівні, щоб пасочки підрум'янились зверху. Якщо бачите, що верх швидко рум‘яниться, накрийте фольгою і печіть далі.
  • ️Готовим крафінам дайте повністю охолонути. Після цього їх можна прикрасити цукровою пудрою, кремом тощо.