Сушені яблука – це чудовий спосіб зберегти частинку осені для зимового періоду. 24 Канал підібрав рецепт, за допомогою якого можна зробити це без великих зусиль.
Цікаво Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити
Сушені яблука у духовці
- Час: 4 години
- Порцій: 4
Приготування:
- Спочатку займіться підготовкою яблук. Добре їх помийте, обсушіть та видаліть серцевину і насіння.
- Наріжте яблука на тонкі кружечки або пластини.
- Збризніть кружечки яблук лимонним соком. Це не тільки додасть аромату і смаку, але і допоможе запобігти пожовклості яблук під час сушіння.
- Розігрійте духовку до температури 70 – 80°C .
- Розмістіть яблука решітці або противні.
- Сушіть яблука приблизно 3 – 4 години, перевертаючи їх час від часу, поки вони не стануть сухими, але ще м'якими і гнучкими на дотик. Важливо тримати дверцята духовки трішки прочиненими, щоб виходила волога.
- Після сушіння залиште яблука в духовці при відключеному нагріванні протягом ще години або більше, щоб вони осталися сухими та без вологи. Потім перенесіть їх в герметичний контейнер або пакет і зберігайте в прохолодному, сухому місці.