Перед тим як готувати варені яйця, визначіться з консистенцією, який ви хочете отримати: рідку, м'яку чи повністю готову, тверду. Тут потрібно знати приблизний час, який виділяють на приготування.

Читайте також Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня

Якщо вам скажуть, що знають, скільки точно потрібно варити яйця – не вірте. Насамперед все залежить від того в якому посуді ви варите яйця, скільки води даєте і звичайно від самого розміру яйця. Однак, приблизний час все ж можна визначити. В дієтології стверджують, що варити яйце не можна понад 8 хвилин, адже потім білок втрачає свої корисні властивості.


Скільки варити яйця без постійного кипіння / Фото Назерелло

Якщо ви відварили яйця, почистили та помітили, що жовток синього кольору – воно переварене. Такий продукт може навіть зашкодити організму.

Який посуд використовувати для відварювання яєць

Обирайте для варки яєць посуд з тоненькими стінками – це зекономить вам час, та й самі яйця зваряться рівномірно.

Американці не варять яйця як ми, вони доводять їх до кипіння, накривають кришкою та вимикають вогонь на плиті. Через 10 хвилин виймають їх та очищують. У нас заведено відварювати їх після початку кипіння.

Як відварити яйця

  • Час: 6 – 7 хвилин

Приготування:

  • Підготуйте для варки яєць невелику каструлю або металеве горнятко. Наливаємо води та кладемо яйце, відправляємо на вогонь та чекаємо доки вода закипить.
  • Зменшуємо вогонь та варимо протягом 2 хвилин. Таким методом варки, у яйця залишиться рідкий жовток і білок.
  • Щоб приготувати яйце з рідким жовтком, але з пружним білком – проваріть яйця 4 хвилини.
  • До повної готовності відварюємо 6 – 7 хвилин.

Смачного!