Скільки варити яйце до ідеального стану – тепер готуємо тільки так

30 травня 2023, 12:09
Читать новость на русском

Хтось надає перевагу відвареним курячим яйцям з рідкою серединою, а хтось, щоб воно було зварене до повної готовності. Та чи знаєте ви, як правильно варити яйця, щоб в них залишились всі корисні мікроелементи та властивості? У нас є кілька порад!

Перед тим як готувати варені яйця, визначіться з консистенцією, який ви хочете отримати: рідку, м'яку чи повністю готову, тверду. Тут потрібно знати приблизний час, який виділяють на приготування.

Читайте також Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня

Якщо вам скажуть, що знають, скільки точно потрібно варити яйця – не вірте. Насамперед все залежить від того в якому посуді ви варите яйця, скільки води даєте і звичайно від самого розміру яйця. Однак, приблизний час все ж можна визначити. В дієтології стверджують, що варити яйце не можна понад 8 хвилин, адже потім білок втрачає свої корисні властивості.


Скільки варити яйця без постійного кипіння /  Фото Назерелло

Якщо ви відварили яйця, почистили та помітили, що жовток синього кольору – воно переварене. Такий продукт може навіть зашкодити організму.

Який посуд використовувати для відварювання яєць

Обирайте для варки яєць посуд з тоненькими стінками – це зекономить вам час, та й самі яйця зваряться рівномірно.

Американці не варять яйця як ми, вони доводять їх до кипіння, накривають кришкою та вимикають вогонь на плиті. Через 10 хвилин виймають їх та очищують. У нас заведено відварювати їх після початку кипіння.

Як відварити яйця

  • Час: 6 – 7 хвилин
Інгредієнти:
 – куряче яйце;
 – сіль.

Приготування:

  • Підготуйте для варки яєць невелику каструлю або металеве горнятко. Наливаємо води та кладемо яйце, відправляємо на вогонь та чекаємо доки вода закипить.
  • Зменшуємо вогонь та варимо протягом 2 хвилин. Таким методом варки, у яйця залишиться рідкий жовток і білок.
  • Щоб приготувати яйце з рідким жовтком, але з пружним білком – проваріть яйця 4 хвилини.
  • До повної готовності відварюємо 6 – 7 хвилин.

Смачного!

Придбали спаржу та не знаєте, що з неї робити? В сезон спаржі ми навчимо вас, як правильно її готувати та чистити.