Забите тісто – це неприємність, яка може зіпсувати усе задоволення від приготування вареників. Особливо дратує, коли тісто "втікає" з-під качалки та повертається назад, що перетворює розкачування на справжню муку.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Часто трапляється, що причина криється в одному з інгредієнтів, який зазначений у рецепті. Нумо розбиратися, як поберегти свої нерви та зробити вдале тісто.

Поширені помилки при приготуванні тіста на вареники

  • Додавання яєць

Якщо ви готуєте макарони, то без яйця просто не обійтися. Натомість із тістом на вареники цей продукт може зіграти злий жарт. Вважати додавання яйця критичною помилкою, звісно ж, не можна, але в цьому просто немає сенсу, адже тісто просто вийде більш жорстким, не вигравши нічого у смаку.

Приготування вареників – справжнє мистецтво / Фото Pixabay

  • Неправильні пропорції борошна й води

Правильні пропорції – це завжди особлива морока, адже є безліч думок про те, яким повинне бути співвідношення продуктів та як має виглядати фінальний результат. Втім, досвідчені господині сходяться на тому, що на 1 кілограм пшеничного борошна потрібно приблизно 1 склянку охолодженого окропу. Така вода "заварить" клейковину, тому тісто вийде набагато еластичнішим, аніж зазвичай.

  • Зайвий поспіх

Коли ви замісили м'яке та гладке тісто, дуже важливо дати йому трішки часу на "відпочинок". Найкраще сформувати з тіста кулі, накрити тканиною та відставити на 15 хвилин.

Цей простий прийом гарантує, що тісто буде розкочуватися дуже легко та не осяде. Також не варто забувати, що частина тіста, яка чекає своєї черги, повинна бути накрита тканиною до того моменту, як ви почнете його розкочувати. В іншому випадку воно почне підсихати, і під час розкачування з'являться некрасиві засохлі плями.