Під час приготування страв так важливо знати, які інгредієнти у який спосіб краще готувати, аби не зіпсувати всю композицію. Деякі овочі не слід смажити – це негативно вплине на всю страву та якість продуктів. Які саме, дізнайтеся деталі у матеріалі 24 Каналу.

Не пропустіть Такого ви ще не куштували: курячі стріпси в шоколадному соусі з перцем чилі

Огірки

Відомі своїм освіжаючим хрускотом і високим вмістом води. Їх найкраще смакувати в сирому вигляді. Смаження огірків може призвести до втрати текстури та менш привабливого смаку. Замість цього наріжте їх для салатів, приготуйте прохолодні огіркові супи або замаринуйте.

Які овочі не підходять для смаження / Фото unsplash

Листова зелень

Листя салату має ніжну структуру, яка може легко в’янути під дією високої температури. Замість того, щоб смажити їх, подумайте про додавання цієї зелені в яскраві салати, легкі соте.

Ніжні трави

Базилік, кінза та кріп, мають ароматичні властивості, які можуть розсіюватися під впливом високих температур. Замість того, щоб смажити їх, додайте ці трави до свіжих салатів, соусів, маринадів.

Болгарський перець

Болгарський перець пропонує чудовий смак і яскраві кольори до будь-якої страви. Однак його смаження може призвести до втрати характерної хрусткості. Натомість подумайте про те, щоб використовувати болгарський перець у салатах або як яскраве доповнення до соусів чи супів.

Ніжні коренеплоди

Такі овочі, як редис, ріпа та буряк мають ніжний смак і текстуру, які можуть бути втрачені під час смаження. Натомість спробуйте продемонструвати їхню природну солодкість і унікальні якості за допомогою приготування на пару або навіть маринування.