Запечена свинна шийка має декілька переваг, які роблять її ідеальним вибором для святкового столу. Перш за все, це м'ясо виходить особливо смачним та соковитим після запікання. Крім того, підготовка та приготування свинної шийки не вимагає особливих кулінарних навичок.

Цікаво Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Запечена свинна шийка

  • Час: 2 години
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. М'ясо промийте і проткніть з усіх боків ножем.
  2. Щедро посипте спеціями з усіх боків та загорніть в харчову плівку.
  3. Помістіть в холодильник на 24 години.
  4. Розгорніть м’ясо, викладіть його в жаровню з кришкою і поставте в розігріту до 200 градусів духовку (з вентилятором).
  5. Запікайте свинячу шийку в духовці 30 хвилин, зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте ще годину, весь час накривши кришкою.
  6. Після закінчення цього часу вимкніть духовку і залиште м’ясо мінімум на 30 хвилин.
  7. Повністю холодну запечену свинячу шийку дістаньте та зберігайте в холодильнику, загорнувши в алюмінієву фольгу.