Джерело: інстаграм Лізи Глінської
"Сабле" у перекладі з французької – "пісочний". Це тісто з якого готують пісочне печиво або використовують як основу для чізкейку чи тарта. За своєю структурою тісто ніжне і м'яке, а випічка з нього виходить хрусткою і розсипчастою.
Читайте також Рецепт мармурового шоколадного печива від Лізи Глінської
Бретонське сабле – це печиво круглої форми, що випікається з пісочного тіста з додаванням апельсинової цедри, що надає йому додатковий аромат.
Бретонське сабле з апельсином
- Для приготування печива ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- Помийте апельсин, натріть цедру на грубій тертці.
- У чаші комбайну збийте масло, додайте цукор, жовтки, перемішайте.
- У мисці з'єднайте борошно з цедрою, додайте розпушувач, перекладіть у чашу комбайну з маслом, замісіть тісто до однорідної консистенції.
- Викладіть тісто між двох листів пергаменту, розкатайте, відправте в холодильник на 1-1,5 години, найкраще – на ніч.
- Розігрійте духовку до температури 165 градусів з конвекцією.
- Виріжте з тіста кола за допомогою форм-кілець (діаметром 8 сантиметрів), викладіть на деко разом з формами, відправте випікатись на 15-18 хвилин.
- Викладіть печиво з духовки, дістаньте з форм.
- Викладіть печиво на тарілку. Смачного!
Рецепт бретонського сабле від Лізи Глінської у відео: