Багато українських господинь роками готували давні обрядові страви за переписами легендарної кулінарки Дарії Цвєк. Спробуйте й ви.

Варто спробувати Смачно і не банально: добірка оригінальних страв з курячими слайсами РябChick

Кутя з вишневим варенням

  • Час: 4 години
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Добре промийте пшеницю, залийте окропом у рівень із зерном, накрийте кришкою та варіть на малому вогні кілька годин до готовності. Якщо вода википатиме, доливайте ще.
  2. Мак помийте, залийте окропом і залишіть на 2 – 3 години або на цілу ніч, щоб набухнув. Після цього злийте воду і розітріть зерна у макітрі без цукру або змеліть на м'ясорубці з дуже густим ситом.
  3. До перетертого маку додайте пшеницю, чищені та підсмажені горіхи й помиті родзинки.
  4. Також влийте переварену воду, додайте мед, цукор до смаку і вишневе варення.

Риба з сушеними грибами

  • Час: 3 години
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Почищену і підсушену рибу наріжте порційно, посоліть і посипте розтовченим часником. Залиште на 1 – 2 години у холодному місці маринуватися.
  2. Дно форми вистеліть нарізаною цибулею й подрібненими відвареними грибами. Зверху покладіть рибу, перекладаючи її цибулею і грибами так, щоб верх був укритий цибулею.
  3. Залийте відваром із грибів, перемішаним з олією й гірчицею. Накрийте і запікайте у духовці 1 годину.
  4. Перед подачею викладіть рибу в напівглибоку тарілку, полийте соусом, який утворився під час запікання, та посипте нарізаною зеленню.

Печена картопля у сухарях

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Очистьте картоплю та обкатайте її в панірувальних сухарях чи пшеничних висівках.
  2. Потім розкладіть на пергамент та запікайте за температури 240 градусів до готовності.
  3. Зрідка перемішуйте, щоб картопля зарум'янилась.
  4. Готову страву викладіть у глибоку миску та посоліть, поки вона ще гаряча.