Сирники завжди були в переліку улюблених сніданків, а тепер готувати їх буде ще простіше. Не варто боятися цього експерименту – результат вас дуже приємно вразить, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba.

Буде цікаво Чому тісто не вийшло: 3 помилки, які часто допускають

Як приготувати сирнички без сиру?

  • Час: 2 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 літри ряжанки;
– 1 жовток;
– 60 грамів рисового борошна;
– 3 грами лимонної кислоти.

Сирнички можна приготувати навіть без сиру / Фото "Домашні рецепти"

Приготування:

  1. Перелийте ряжанку в каструлю з товстим дном, додайте щіпку лимонної кислоти й підігрівайте на невеликому вогні, доки не з’явиться легка пара.
  2. Ретельно перемішайте, зніміть з плити та накрийте кришкою на приблизно 40 хвилин.
  3. Потім встановіть друшляк на іншу каструлю, застеліть його марлею у 2 – 3 шари та повільно перелийте туди ряжанку.
  4. Зберіть марлю докупи, утворивши мішечок, і залиште масу стікати протягом години.
  5. Отриманий сир перекладіть у миску, додайте жовток, цукор та рисове борошно, після чого вимісіть тісто.
  6. Зволоженими руками сформуйте сирники й обсмажте їх на пательні до золотавої скоринки з обох сторін.

Чим ще можна замінити сир?

В цьому випадку можна використати густий грецький йогурт. Він ідеально підійде для ранкових сирничків.

Купуйте натуральний, без підсолоджувачів і будь-яких домішок, із жирністю приблизно 7 – 10%. Завдяки його ніжній текстурі сирники виходять пухкими, дуже м’якими та з легким вершковим присмаком, підказує портал Przyslij przepis.

Що ще приготувати на сніданок?