Одна з головних переваг білих грибів – вони завжди легкі у приготуванні, навіть коли мова йде про зимову заготівлю. 24 Канал пропонує переконатися у цьому з рецептом порталу Shuba.

Не пропустіть Поєднання улюбленого з корисним: котлетки з грибів та крупи, які ви полюбите більше за мʼясо

Як смачно замаринувати білі гриби?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 3

Інгредієнти:
– 1 кілограм білих грибів;
– 600 мілілітрів води;
– 100 мілілітрів соняшникової олії;
– 80 грамів томатної пасти;
– 3 цибулини;
– 2 столові ложки меленої паприки;
– 4 лаврові листки;
– 1 чайна ложка духмяного перцю горошком;
– 1,5 чайної ложки солі;
– 100 мілілітрів оцту.

Приготування:

  1. У каструлі доведіть до кипіння воду з додаванням солі.
  2. Покладіть очищені білі гриби і варіть без кришки 10 – 15 хвилин.
  3. Після цього процідіть гриби, а відвар залиште. У тій самій каструлі змішайте томатну пасту, солодку паприку, духмяний перець, лавровий лист і цибулю, нарізану півкільцями.
  4. Долийте грибний відвар, додайте олію та оцет, потім поставте на вогонь і доведіть суміш до кипіння.
  5. Коли маринад закипить, добре перемішайте його. Відварені гриби розкладіть у стерилізовані банки та залийте гарячим томатним маринадом.
  6. Банки пастеризуйте в духовці, накрийте стерилізованими кришками й залиште охолоджуватись при кімнатній температурі.

А ще вам може сподобатися рецепт з ютуб-каналу "Кухня і життя".

Що цікавого закрити на зиму?

  • Баклажани завжди будуть в топі вподобань українських господинь.

  • Ви можете закрити їх таким чином, що вони смакуватимуть як гриби.