Для досвідчених господинь пляцок "Рушта" вже став різдвяною традицією, яку точно варто перейняти. 24 Канал пропонує позбавити себе зайвих турбот та скористатися рецептом порталу "Господинька".
Читайте також Найніжніший торт з усіх, які випробували: готуємо "Пташине молоко" без духовки
Як приготувати пляцок "Рушта"?
- Час: 1 година
- Порцій: 12
Інгредієнти:
– 250 грамів сметани;
– 1 столова ложка амонію;
– 250 грамів смальцю;
– 600 грамів борошна + 3 столові ложки;
– 250 грамів цукру;
– 2 – 3 столові ложки какао;
– вишні;
крем:
– 400 грамів масла;
– 0,5 літра згущеного молока.
Пляцок, який став символом Різдва / Фото "Господинька"
Приготування:
- Амоній розчиніть у сметані та ретельно перемішайте. В іншій мисці поєднайте смалець із половиною борошна, додайте цукор і сметанну суміш, знову вимішайте.
- Поступово всипте решту борошна й замісіть м’яке тісто.
- Отриману масу розділіть на дві частини, в одну вмішайте какао.
- Кожну половину поділіть ще на три шматочки, загорніть у плівку та поставте охолоджуватися на 2 – 3 години.
- Світле тісто розкачайте у прямокутники, а зверху "візерунком" викладіть шоколадне.
- Випікайте коржі приблизно 20 хвилин при 180 градусах.
- У кожен квадрат викладіть по вишні.
- М’яке масло збийте з молоком до кремової текстури.
- Перемащуйте коржі кремом, формуючи пляцок.
- За бажанням присипте верх цукровою пудрою.
Чим замінити амоній?
Зазвичай амоній використовують для печива або інших солодощів, в яких не надто вологе тісто. Він не дає неприємного присмаку, як це трапляється з содою, і робить тісто дуже ніжним та повітряним, розповідає портал Shuba.
Втім, його можна замінити звичайним розпушувачем, результат від цього не постраждає. Що стосується пропорцій, то потрібно взяти ту ж кількість порошку, що вказана у рецепті.
Які рецепти треба зберегти на свята?
Рулетики з огірка та шинки виглядатимуть на святковому столі просто неймовірно.
А знаменитий різдвяний штолен можна починати готувати вже зараз.



