Квашена капуста – одна з улюблених зимових закусок багатьох українців. Хоч процес приготування зовсім не важкий, адже процес ферментації (заквашування) відбувається без сторонньої допомоги, все ж трапляються поширені помилки.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Популярні помилки при сквашуванні капусти

  • Температурний режим при заквашуванні капусти в банці;
  • При квашенні не випущені гази, що утворюються під час ферментації;
  • Недостатньо кількість розсолу;
  • Замало солі;
  • Використання йодованої солі;
  • Використання пізніх сортів капусти.

Рецепт квашеної капусти з морквою

  • Час: 3 – 4 дні
  • Порції: 4

Приготування:

  • Тонко шаткуємо білоголову капусту, а моркву натираємо на тертці.
  • Змішуємо все з сіллю та цукром. Ретельно перемішуємо руками, трішки придушуємо та перекладаємо у бочку чи спеціальний посуд.
  • Притискаємо важкою каструлею, аби вийшов сік.
  • Залишаємо все ферментуватися на 3 дні при кімнатній температурі. Не забувайте випускати гази з капусти, які утворюються. Для цього знімайте каструлю та притискайте все руками.
  • Готову капусту перекладаємо у банки, закриваємо кришками та зберігаємо у прохолодному темному місці, або в холодильнику.

Смачного!