Вареники – давня українська страва, яка підкорила не одне серце, а точніше шлунок. Зазвичай їх готують з картоплею, або з сиром, грибами. Але влітку популярними начинками для вареників є вишня та смородина.

Читайте також Альтернатива мангала: як вдома приготувати курячий шашлик, щоб усім посмакувало

Рецепт вареників з чорницями

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  • Для приготування тіста на вареники змішуємо воду, борошно, вибиваємо яйце. Додаємо сіль та цукор, ретельно замішуємо еластичне тісто.
  • Розділяємо його на дві частини. Розкачуємо в пласт та видавлюємо за допомогою склянки рівні кружечки, або розділяємо на ковбаски та нарізаємо порційними шматочками. Кожен з них розкачуємо колом окремо.
  • Ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо її та доводимо до кипіння.
  • Начиняємо тісто на вареники чорницями, защипаємо краї та формуємо їх.
  • Відварюємо вареники з чорницями у киплячій воді до готовності (3 – 4 хвилини).
  • Готову страву подаємо зі сметаною, або просто посипаємо цукром.

Смачного!