Не менш важливо розкачувати тісто дуже тонко – приблизно до 2 міліметрів, щоб результат був по-справжньому вдалим. Для цього рецепту ви можете обрати будь-яку начинку: з м'ясом, капустою, сиром чи іншим улюбленим поєднанням, інформує 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Ті самі деруни з начинкою: простий рецепт ідеальної вечері

Тісто для чебуреків на окропі та горілці

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 570 грамів борошна;
– 300 мілілітрів окропу;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка горілки;
– 2 столові ложки олії;
– дрібка солі.

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте 500 грамів борошна та сіль. Обережно влийте окріп, додайте горілку й соняшникову олію.
  2. Перемішайте ложкою або лопаткою, поки тісто не збереться докупи. Дайте йому трохи охолонути, після чого домісіть руками. Накрийте миску рушником і залиште на 20 хвилин.
  3. Додайте яйце та решту борошна, після чого добре вимісіть тісто спочатку в мисці, а потім – на присипаному борошном столі.
  4. Розділіть тісто на 8 кульок і залиште їх відпочити ще на 10 хвилин. Потім розкачайте кожну в коло завтовшки близько 2 міліметрів.
  5. На одну половину кола викладіть начинку, накрийте другою та ретельно защипніть краї. Смажте чебуреки у великій кількості олії до золотистої скоринки.

Для чого додавати алкоголь у тісто?

Алкоголь – перевірений метод зробити випічку пухкішою. Зокрема, його додають під час приготування різдвяних пампухів чи навіть дерунів.

Проте не варто хвилюватися, що готова страва буде мати присмак горілки. У процесі приготування весь алкоголь випарується, переконує Smakosze.

Що ще варто спробувати?