Смаки українців інколи можуть бути доволі неочікуваними. Які сири популярні серед наших споживачів 24 Каналу розповіла міжнародна сирна експертка Оксана Чернова.

Буде цікаво Це простіше, ніж здається: як перевірити якість сиру – поради від експертки світового рівня

Які найпопулярніші види сирів серед українців?

Найпопулярнішими на ринку наразі є свіжі сири, такі як моцарела, рикота та інші з цієї категорії, які легко використовувати в салатах або на сніданок. Не менш популярні напівтверді сири, які ми жартома називаємо "бутербродними". Вони зручні, універсальні, і їх можна поєднувати практично з будь-чим: хлібом, фруктами, овочами чи навіть напоями. Саме завдяки цьому вони залишаються у топі серед покупців.

Але цікаво відзначити, що українці в топі зʼявилися і складніші смаки. Сири з білою пліснявою стають дедалі популярнішими – людям цікаво спробувати щось нове, з унікальним ароматом і характером. Зростає інтерес і до твердих витриманих сирів, де відчувається багатошаровий смак, хрумкі кристалики, цитрусові нотки, – розповіла Оксана Чернова.

За словами експертки, з кожним роком смаки українців стають все більш авантюрними. Навіть почали зʼявлятися поціновувачі сирів із митою скоринкою – а значить, сирна культура в Україні стає більш різноманітною та глибокою.

А якщо вам подобаються експерименти – зробіть домашній твердий сир за рецептом з TikTok hryshkina.katia.

Цікаві рецепти