Батат – солодка картопля яскравого оранжевого кольору, яку часто використовують у стравах в південній Америці. Її можна смажити, запікати та навіть відварювати.

Читайте також Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами

Подають батат з кунжутною пастою тахіні, поливають майонезом чи грецьким йогуртом зі спеціями. Він надзвичайно популярний у високій кухні, адже смак цієї картоплі оригінальний – трішки солодкий.

Спробуйте приготувати запечений батат з особливим трюфельним майонезом та насолодіться стравою разом з рідними чи друзями за переглядом хорошого кіно.

Запечений батат із трюфельним майонезом

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Батат очищаємо від шкірки, нарізаємо брусками завтовшки приблизно 1 сантиметр. Поливаємо олією і посипаємо спеціями.
  • Відправляємо все в духовку й запікаємо за температури 220 градусів приблизно 15 – 20 хвилин.
  • Наприкінці запікання посипаємо сиром пармезан.
  • Для соусу з’єднуємо в блендері жовтки, гірчицю, приправу з винного оцту, трюфельну олію, сіль і перець.
  • Збиваємо все, поступово вливаючи соняшникову олію тонкою цівкою. Наприкінці додаємо лимонний сік.
  • Під час подавання страви майонез вливаємо в окрему тарілочку.

Смачного!