До речі, ця класична страва відома в різних країнах світу. У Франції її називають "яйця мімоза", а в США – deviled eggs через гостру нотку приправ, інформує 24 Канал з посиланням на SHUBA.

Буде смачно Ви більше ніколи не купите їх в магазині: як спекти тарталетки для солоних та солодких начинок

Як приготувати фаршировані яйця?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 6 великих курячих яєць;
– 3 столові ложки майонезу;
– 1 чайна ложка білого винного оцту;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– сіль до смаку;
– чорний мелений перець до смаку;
– копчена паприка до смаку.

Приготування:

  1. Зваріть яйця круто, остудіть їх, очистьте від шкаралупи та розріжте уздовж навпіл. Акуратно вийміть жовтки.
  2. Білки викладіть на тарілку. Жовтки розімніть виделкою до однорідної крихти.
  3. В окремій мисці змішайте майонез, оцет, гірчицю, сіль і перець. Додайте цю заправку до жовтків і добре розітріть до кремової консистенції.
  4. Наповніть половинки білків жовтковою масою. Перед подачею посипте копченою паприкою для аромату й апетитного вигляду.

Як зробити закуску менш калорійною

За бажання ви можете замінити майонез густою сметаною або грецьким йогуртом, каже Kuchnia. Так закуска стане легшою.

Гірчицю ж обирайте на свій смак – діжонську, зернисту чи гостру. Усі види ідеально підходять для фарширування яєць.

Чим потішити рідних на свята?

  • Радимо включити до святкового меню салат "Глорія" – він смачніший, ніж "Мімоза" та "Олівʼє".

  • Також вам сподобається закуска "Ялинка", яка запамʼятається гостям назавжди.