Саме таку "ліниву картоплю" показали Міша Кацурін і Надя Дорофєєва у Тікток. Мінімум дій – феєричний ефект: на таке спроможні лише справжні майстри.

Цікаво Три дешеві закуски на Новий рік: прості варіанти з доступних продуктів

Як приготувати картоплю у мікрохвильовці?

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 3 картоплини;
– 3 столові ложки вершкового масла;
– сіль до смаку;
– перець до смаку;
– 3 столові ложки крем-сиру;
– червона риба до смаку;
– червона ікра до смаку (за бажанням);
– зелена цибуля до смаку.

Готуємо картоплю з Кацуріним та Дорофєєвою: відео

Приготування:

  1. Чисту картоплю проколіть виделкою в кількох місцях, перекладіть на тарілку та поставте в мікрохвильову піч на 6 – 8 хвилин – час залежить від розміру бульби.
  2. Дістаньте картоплю, зробіть зверху надріз, викладіть щедру ложку вершкового масла, підсоліть і знову відправте в мікрохвильовку ще на 30 секунд.
  3. Після цього додайте крем-сир, викладіть філе червоної риби та посипте дрібно нарізаною цибулею.
  4. За бажанням приготуйте делюкс-версію – з додаванням червоної ікри.

Як правильно вибрати картоплю?

Картопля жовтого кольору солодкувата, червона має делікатний смак, не розсипається, пише Kruchkov. Білі сорти більш насичені крохмалем, швидко розварюється та соковита.

Що ще цікавого приготувати?