На Новий рік та Різдво особливо тягне до страв, які виглядають святково вже з першого погляду, повідомляє 24 Канал з посиланням на Тікток kosatka_kosatka. Гранатовий віночок – саме такий салат!

Цікаво Без каструлі та запікання: як за 5 хвилин зварити овочі на олів'є

Як приготувати гранатовий віночок?

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 3 середні відварені картоплини;
– 2 відварені морквини;
– 250 грамів відвареного курячого філе;
– 4 відварені курячі яйця;
– 50 грамів волоського горіха (подрібненого, обсмаженого);
– 100 грамів твердого сиру;
– майонез до смаку;
– 1 гранат.

Рецепт салату гранатовий віночок: дивіться відео

Приготування:

  1. Картоплю, моркву та яйця відваріть, після чого натріть на тертці – оберіть дрібну чи грубу насадку на власний смак.
  2. Відварене куряче філе розберіть на волокна.
  3. Твердий сир натріть, а горіхи подрібніть ножем або в блендері.
  4. Гранат очистіть.
  5. Формуйте салат у такій послідовності: картопля, сіль, майонез, курка, майонез, морква, майонез, яйце, майонез, сир та горіхи, майонез, гранат.

Як вибрати спілий гранат?

Ідеально стиглий гранат повинен здаватися важким для свого розміру, пише cafefernando. Також у нього мають бути яскраво виражені ребра з плоскими ділянками з кожного боку (а не ідеально круглу форму).

Що стосується шкірки, то фрукт повинен мати матову, шорстку, шкірясту оболонку без будь-яких тріщин або м'яких плям. Цих критеріїв цілком достатньо, щоб ви зробили вдалий вибір.

Що ще спробувати?