25 червня,
18:08
Освіжіться в спекотну погоду: рецепт смачного компоту від Євгена Клопотенка
Джерело:
інстаграм Євгена КлопотенкаУ сонячну літню погоду хочеться освіжитися. Кухар Євген Клопотенко поділився рецептом смачного компоту, який ідеально підійде для спекотного дня та втамує спрагу.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко у час війни не лише активно розвиває свій кулінарний бізнес, відкриваючи нові заклади в різних містах, а й знаходить час, щоб поділитися з шанувальниками новими рецептами на щодень.
Також дізнайтеся Соковиті реберця в глазурі: простий рецепт для літнього барбекю від Миколи Люлька
Рецепт компоту від Євгена Клопотенка
Інгредієнти:– суцвіття бузини – 8 – 10 штук;
– морожені вишні – 400 грамів;
– вода – 2,5 літри;
– цукор – 100 – 125 грамів;
– кориця – 1 чайна ложка.
Спосіб приготування:
- Візьміть суцвіття бузини та промийте їх (якщо берете сушені, то не треба мити).
- Морожені вишні залийте водою та додайте до них цукор, корицю, бузину.
- Поставте компот на вогонь.
- Коли компот закипить, то потримайте його на вогні ще 2 хвилини.
- Вимкнувши вогонь, залишіть компот остигнути та настоятися.
- Пийте його холодним, додавши шматок льоду.
- Якщо бажаєте, можна додати м'яту.
Смачного!
Літні рецепти, які вам сподобаються
- Літо – пора свіжих овочів на будь-який смак. Щоб швидко та корисно потрапезувати приготуйте з них салат за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.
- В сезон полуниці хочеться посмакувати нею сповна. Спробуйте приготувати заливний пиріг з полуницею за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.
- Якщо ви обожнюєте лаваш, то цей рецепт вам точно сподобається. Гарячий лаваш можна приготувати вдома в духовці, на сковорідці або на природі. Якщо у вас є домашній гриль або барбекю – ця закуска буде готова за лічені хвилини. Приготуйте смачну та швидку страву за рецептом Миколи Люлька.
- У літню пору на ринках є вдосталь молодої капусти. Яку ж нову та смачну страву можна приготувати, щоб поласувати всією родиною? Євген Клопотенко поділився цікавим рецептом, який зведе з розуму.
- Суддя проєкту "Мастершеф" Володимир Ярославський поділився зі своїми прихильниками новим рецептом. Шеф-кухар розповів рецепт котлет з коропа.