Освіжіться в спекотну погоду: рецепт смачного компоту від Євгена Клопотенка

25 червня 2022, 18:08
Читать новость на русском

У сонячну літню погоду хочеться освіжитися. Кухар Євген Клопотенко поділився рецептом смачного компоту, який ідеально підійде для спекотного дня та втамує спрагу.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко у час війни не лише активно розвиває свій кулінарний бізнес, відкриваючи нові заклади в різних містах, а й знаходить час, щоб поділитися з шанувальниками новими рецептами на щодень. 

Також дізнайтеся Соковиті реберця в глазурі: простий рецепт для літнього барбекю від Миколи Люлька

Рецепт компоту від Євгена Клопотенка

Інгредієнти:
– суцвіття бузини – 8 – 10 штук;
– морожені вишні – 400 грамів;
– вода – 2,5 літри;
– цукор – 100 – 125 грамів;
– кориця – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування: 

  • Візьміть суцвіття бузини та промийте їх (якщо берете сушені, то не треба мити).
  • Морожені вишні залийте водою та додайте до них цукор, корицю, бузину.
  • Поставте компот на вогонь.
  • Коли компот закипить, то потримайте його на вогні ще 2 хвилини.
  • Вимкнувши вогонь, залишіть компот остигнути та настоятися. 
  • Пийте його холодним, додавши шматок льоду. 
  • Якщо бажаєте, можна додати м'яту.

Смачного! 

Літні рецепти, які вам сподобаються

  • Літо – пора свіжих овочів на будь-який смак. Щоб швидко та корисно потрапезувати приготуйте з них салат за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.
  • В сезон полуниці хочеться посмакувати нею сповна. Спробуйте приготувати заливний пиріг з полуницею за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.
  • Якщо ви обожнюєте лаваш, то цей рецепт вам точно сподобається. Гарячий лаваш можна приготувати вдома в духовці, на сковорідці або на природі. Якщо у вас є домашній гриль або барбекю – ця закуска буде готова за лічені хвилини. Приготуйте смачну та швидку страву за рецептом Миколи Люлька
  • У літню пору на ринках є вдосталь молодої капусти. Яку ж нову та смачну страву можна приготувати, щоб поласувати всією родиною? Євген Клопотенко поділився цікавим рецептом, який зведе з розуму. 
  • Суддя проєкту "Мастершеф" Володимир Ярославський поділився зі своїми прихильниками новим рецептом. Шеф-кухар розповів рецепт котлет з коропа.